Roanne van Voorst

Roanne van Voorst

Roanne van Voorst (1983) is antropoloog en schrijfster van zowel non-fictie als fictie. In 2010 debuteerde zij met Jullie zijn anders als ons. Jong en allochtoon in Nederland. In 2014 promoveerde zij cum laude aan de Universiteit van Amsterdam. In 2015 bracht ze haar eerste roman De verhuizing uit. Haar non-fictie boek De beste plek ter wereld - Leven in de sloppen van Jakarta verscheen begin 2016.


Roanne van Voorst is te boeken voor lezingen via sprekersbureau ZijSpreekt.

  • Geen angst meer voor angst – een inspirerende lezing over hoe je angsten kunt leren beheersen, overwinnen en op je best kunt presteren in stressvolle situaties. Roanne deelt de lessen die zij leerde van de beste high-risk sporters ter wereld met het publiek, en mensen kunnen direct met de tips aan de slag.
  • Leven in een sloppenwijk – een ontroerend en persoonlijk verhaal over de lange tijd dat Roanne in een van de armste en gevaarlijke sloppenwijken van Jakarta woonde, en de lessen die ze daar leerde over armoede – en het leven.
  • De werking van armoede – waarom blijven arme mensen arm? Waarom mislukken zoveel ontwikkelingsprojecten? Roanne geeft antwoord op deze en andere vragen over armoede op een levenidige en toegankelijke manier.
  • Kijken als een antropoloog: irrationeel gedrag verklaard. In al haar werk gebruikt Roanne een antropologische blik en benadering. Door zich lange tijd onder de mensen te begeven die ze onderzoekt (Roanne mengde zich onder meer onder Inuitjagers op Groenland, tussen sloppenwijkbewoners in Jakarta, en tussen bergbeklimmers en andere high-risk sporters), kan ze schijnbaar irrationeel gedrag verklaren. In deze lezing deelt Roanne enkele verrassende vondsten met het publiek, en leer je zelf kijken als een antropoloog.

 

 De beste plek ter wereld

De beste plek ter wereld

Leven in de sloppen van Jakarta

‘Ga je mee?’ roept de jongen boven het lawaai van de busmotor uit. ‘Naar de beste plek van Indonesië. Nee, ter wereld! Alles wat je maar wilt, is daar te doen. En alles wat je wilt hebben, is daar te krijgen.’

  • Prijs: € 17,50
Alles onder controle

Alles onder controle

Hoe high-risk sporters angst overwinnen

Zelfhypnose, visualisatie, angst-analyse: de geïnterviewden beproefden de meest effectieve strategieën om angst te overwinnen.

  • Prijs: € 17,50
Lief van je

Lief van je

Lief van je is een ontluisterende roman, gebaseerd op waargebeurde verhalen van militairen, over liefde en kameraadschap, en over eenzaamheid en geheimen. 

  • Prijs: € 18,50,-

Roanne van Voorst

Nederland

Paul Brandt - uitgever, redactie, publiciteit
paul@uitgeverijbrandt.nl

Michel Schoonheim - verkoop 
michelschoonheim@fontaineuitgevers.nl 

Liesbeth Sysling - accountmanager 
liesbethsysling@fontaineuitgevers.nl

Annemiek Heinen - bureauredactie
annemiek@uitgeverijbrandt.nl 

Itske Eertink - social media  

 

België

Agora Uitgeverscentrum
Ninovesteenweg 24
9320 Aalst
+30 (0) 53 78 87 00

Martine de Smet - verkoop buitendienst
m.desmet@agorabooks.com

Jeroen van Dyck - verkoop buitendienst
j.vandyck@agorabooks.com

Debbie van Wassenhove - verkoop buitendienst
d.vanwassenhove@agorabooks.com

Marisa Braem - verkoop binnendienst
m.braem@agorabooks.com

Gerda Vandenplas - verkoop binnendienst
gerda.vandenplas@agorabooks.com

Wouter Claes - Marketing & PR
w.Claes@agorabooks.com

Contact

Uitgeverij Brandt
Postbus 14858
1001 LJ Amsterdam
Uitgeverij-Brandt
Uitgeverijbrandt
UitgeverBrandt